Megjelent A (cseh)szlovákiai magyarok lexikona – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

Megjelent A (cseh)szlovákiai magyarok lexikona

A Fórum Kisebbségkutató Intézet székházában bemutatták „A (cseh)szlovákiai magyarok lexikona. Csehszlovákia megalakulásától napjainkig” c. kiadványt. A lexikon az első kísérlet arra, hogy egyetlen kötetben kerüljön megjelenítésre mindaz, amit az immár közel egy évszázados múltra visszatekintő közösségről tudni kell.

A Szlovák Pedagógiai Könyvkiadó gondozásában megjelent kötet 480 oldalon, 3608 szócikk és több mint 500 fotó és térkép segítségével nyújt ismereteket a szlovákiai magyarok történetéről, nevesebb személyiségeiről, a magyar intézményrendszerről, a magyarok által lakott szlovákiai településekről és egyéb tudnivalókról. A lexikont Urbán Zsolt, a kötet főszerkesztője és Kvarda József, a szerkesztőbizottság elnöke mutatta be. A lexikon egyes témaköreiről annak felelősei (Lacza Tihamér, Popély Árpád, Simon Attila, Tóth Károly és Végh László) beszéltek. A bemutatón elhangzott az is, hogy a Fórum Kisebbségkutató Intézetben a www.adatbank.sk oldalon már készül a lexikon internetes változata is, amely folyamatosan frissítésre kerül, így a lexikon megőrzi aktualitását.

A lexikon megrendelhető itt, 2014. december 5-ig jutányos áron!

Dátum2014-11-10 – 2014-11-10
HelymutatóSomorja, Fórum Kisebbségkutató Intézet
RendezőFórum Kisebbségkutató Intézet
RésztvevőkSimon Attila, Popély Árpád, Tóth Károly, Végh László, Nagy Myrtil
RészlegFórum Kisebbségkutató Intézet