Életmód, szabadidő, médiafogyasztás – Elindult a Mindennapok Tudománya második évada! – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

Életmód, szabadidő, médiafogyasztás – Elindult a Mindennapok Tudománya második évada!

Hogyan függ össze az életmód a szabadidővel és a médiafogyasztással? Milyen tevékenységek jellemzők a szlovákiai magyarok hétköznapi életére? Mire használjuk a szabadidőnket? Egyáltalán van szabadidőnk? A szabadidő eltöltésének második legjellemzőbb módja a médiafogyasztás, vagyis tévénézés, rádióhallgatás, sajtó olvasása. Mit mutatnak az erre vonatkozó adatok? Milyen sajtótermékeket olvasnak a szlovákiai magyarok, mely tévé- és rádiócsatornákat nézik és hallgatják? Kiszorítja-e az elektronikus sajtó a nyomtatottat, a szlovák médiák a magyarokat?

 

 

Beszélgetőtárs: Lampl Zsuzsanna – szociológus, egyetemi oktató, író, újságíró. 1959-ben született; a Fórum Kisebbségkutató Intézet Szociológiai és Demográfiai Kutatások Részlegének igazgatója, a Konstantin Filozófus Egyetem oktatója. A szlovákiai magyarok szociológiájával, ezen belül főként ifjúságszociológiával foglalkozik. Legutóbbi könyve a Fórum Intézet kiadásában Tanulmányok az ifjúságról címmel jelent meg.

 

A beszélgetésről egy rövidített változatott is készítettünk, amely itt tekinthető meg: