Kiadói részleg


 

A Fórum Kisebbségkutató Intézet szerkezetén belül annyiban nem szokványos a szerepe, hogy minden más részlegtől szorosan függ, hiszen a kutatások jelentős része itt, a Kiadói részlegben csapódik le. Két fő területe van: a könyv- és a folyóirat-kiadás. Az itt megjelenő kötetek az intézetben folyó szakmai tevékenységek eredményeit teszik közzé, leggyakrabban egy-egy több éven át tartó kutatómunka lezárásaként. A Fórum Társadalomtudományi Szemle pedig főként a kisebbségi problémakör folyamatban levő, jelenleg kutatott kérdéseit mutatja be, negyedéves periodicitással. A folyóiratnak szlovák nyelvű változata is megjelenik, Fórum spoločenskovedná revue címmel, ez egyféle válogatás a már megjelent magyar számokból.

A Kiadói részleg könyveinek arcéle és tárgyköre híven követi az intézet részlegeinek tevékenységét, a kötetek döntő többsége a szlovákiai magyarok történetével, néprajzával, szociológiájával, nyelvével, identitásával, jogaival stb. foglalkozik.

A Fórum Társadalomtudományi Szemle fő profilját is a történettudomány, az etnológia, a szociológia és demográfia, a nyelvészet stb. képezi.


Kiadványaink az intézet Könyváruházában tekinthetők meg és szerezhetők be:

Tovább a könyváruház oldalára »


Kapcsolat

  • Csanda Gábor: csanda@foruminst.sk
  • Haraszti Ildikó: haraszti@foruminst.sk

A részleg munkatársai

kiadói igazgató, a Fórum Társadalomtudományi Szemle főszerkesztője

Kutatások és programok

Hírek