Szlovákia település-adatbázisa – Mindennapok Tudománya – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

Szlovákia település-adatbázisa – Mindennapok Tudománya

A kutatás fő célja egy olyan településszintű adatbázis létrehozása és mindenki számára áttekinthető webes felület kialakítása volt, amely tartalmazza a mai Szlovákia területén 1880 és 2011 között létező összes település népesedési, nemzetiségi adatait, illetve amely segítségével végigkövethetők a szlovákiai települések közigazgatási demográfiai változásai. Szlovákia település-adatbázisa elkészült: egy helyen találhatjuk a településre vonatkozó alapadatokat és az adatbankban található településhez kapcsolódó egyéb információkat. A kutatás eredményképen egy olyan egyedülálló adatbázis jött létre, amely további demográfiai, történelmi, társadalmi kutatások fontos forrásbázisa lehet.

A teljes beszélgetés

Beszélgetőtárs: Konkoly László – informatikus. 1973-ban született; a Fórum Kisebbségkutató Intézet Digitalizáló és Internetes Adatbázisok Központjának igazgatója. Fő tevékenységi köre az intézet honlapjainak szerkesztése és fejlesztése, internetes adatbázisok kialakítása, az intézet archív anyagainak digitalizálása. A Szlovákiai Magyar Adatbank megalkotója és szerkesztője.

Rövidített változat

Dátum2016-11-29
RésztvevőkKonkoly László
RészlegDigitalizáló és Internetes Adatbázisok Központja