A társadalmi bizalom – az összetartó társadalom alapköve – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

A társadalmi bizalom – az összetartó társadalom alapköve

A társadalmi bizalom – az összetartó társadalom alapköve

A társadalmi bizalom – az összetartó társadalom alapköve

A társadalmi bizalom témája elsőre elvontnak tűnhet. A Bagoly mondja podcast következő adásából, amelyben Mrva Marianna beszél a témáról, azonban kiderül, hogy amikor a társadalmi bizalomról beszélünk, valójában napjaink legégetőbb kérdéseit érintjük: a társadalmon belüli szolidaritás kérdésesét, a politikai intézményrendszer iránti bizalmatlanságot, vagy épp az összeesküvéselméletek terjedését. 

Mrva Marianna (1987) szociológus, a Fórum Kisebbségkutató Intézet és a Szlovák Tudományos Akadémia Szociológiai Intézetének kutatója. Fő kutatási témái a társadalmi bizalom és kohézió, valamint a szlovákiai magyarság kulturális élete. 

Legfrissebb publikációi: 

Mrva Marianna: A szlovákiai magyarok kulturális fogyasztásának mintázatai. In: Mrva, Marianna (szerk.): Identitás – és támogatáspolitikák, kulturális fogyasztás és médiahasználat. Interdiszciplináris tanulmányok a szlovákiai magyar kulturális mezőről. Fórum Kisebbségkutató Intézet, Somorja, 2022, 63-91 p.

https://forumeshop.sk/termek/mrva-marianna-ed-identitas-es-tamogataspolitikak-kulturalis-fogyasztas-es-mediahasznalat-interdiszciplinaris-tanulmanyok-a-szlovakiai-magyar-kulturalis-mezorol/

Mrva Marianna – Beke Zsolt: A kulturális ízlés társadalmi összefüggései a szlovákiai magyarok körében. REGIO 2022 (30. évf.) 1. szám, 94-110. p.

https://epa.oszk.hu/00000/00036/00109/pdf/EPA00036_regio_2022_01_094-110.pdf

Marianna Mrva: Fenomén spoločenskej dôvery na Slovensku (Pozsony, 2022)

https://sociologia.sav.sk/publikacie.php?id=3294