A FKI hírszolgálat – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

A FKI hírszolgálat

A FKI hírszolgálat

A Fórum Kisebbségkutató Intézet hírcsatornái. Ide tartozik pl. a levelezőrendszer kezelése és a közösségi médiák frissítése.

CímkézveWEB-oldal
Kezdés éve2014-01
Befejezés éve2016-12
RészlegDigitalizáló és Internetes Adatbázisok Központja
ProgramvezetőLaczkó Sándor
Idei terv

A hírszolgálat konstans kifelé irányuló kommunikáció szeretne biztosítani, ehhez azonban szorosabb együttműködés szükséges az egyes részlegek között. Fenn kell tartani az intézet iránt érdeklődőkkel a kapcsolatot a facebookon, valamint növelni ezen emberek számát.

További cél, hogy legfeljebb kéthavonta infomrációs körlevelet küldeni az intézetben megjelent kiadványokról, ill. akciókról.

A nagyobb projektumok zárása után sajtótájékoztatót szervezni, kapcsolatot tartani a sajtó képviselőivel.

Eddigi eredmények

2014

2014-ben hat hírlevélt küldtünk ki, amelyek itt érhetőek el: 1, 2, 3, 4, 5, 6. A híleveleket egy saját, nyílt forráskódú rendszerből postázzuk. Jelenleg 1900 felíratkozónak, két nyelven küldjük a híreket, melynek átlagosan 35-40%-os az olvasottsági aránya.

A Facebook oldalunk látogatóinak számát sikerült 450-ről 900-ra növelni. Átlagosan két naponta frissítjük az oldalt, főképp az intézmény híreivel, valamint a munkatársaink egyéb médiumokba írt cikkeivel.

2015

Intenzívebbé tettük a kommunikációt elsősorban az online felületeken, valamint offline csatornákon. Új, saját levelezőrendszer (PHPmail) telepítése és üzemeltetése, saját HTML alapú hírlevelek szerkesztése és küldése és az internetes könyvesbolt akcióinak propagálása. 2015-ben hat darab hírlevél került kiküldésre.

Az intézet Facebook oldalának  létszáma elérte az 1200 főt és egész évben naprakész volt. A hírszolgálat kiterjedt a sajtóhírek készítésére és kiküldésére is. 2015-ben egy darab sajtótájékoztatót tartottunk, az új település adatbázisról.

Twitter csatorna automatizálása RSS feed alapján.