Egyéb gyűjtemények – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

Egyéb gyűjtemények

Egyéb gyűjtemények

A Bibliotheca Hungarica egyéb gyűjteményét képezik: fotóarchívum, hangarchívum , CD-gyűjtemény, videokazetták , valamint a szakdolgozatok  gyűjteménye. 2011-től a szakdolgozatok feldolgozása a HUNTÉKA program segítségével történik. Projektumcél a gyűjtemények folyamatos bővítése, feldolgozása.

CímkézveKönyvtári munka
Kezdés éve2011-01
Befejezés éve2017-12
RészlegBibliotheca Hungarica
ProgramvezetőVégh László
RésztvevőkRoncz Melinda, Sebő Bugár Beáta
Idei terv

a feldolgozott adatbázis elérhetővé válik a kutatók számára az Intézet honlapján

  1. A gyűjtemények folyamatos beszerzése.
  2. Számítógépes feldolgozás a HUNTÉKA programban.
  3. A honlapra való folyamatos feltöltés és frissítés.
Eddigi eredmények

Szolgáltatásainkat igénybe vevő kutatók szakdolgozataival folyamatosan bővülő állomány (jelenleg 190 darab) archiválása, és adatainak feldolgozása a Huntéka program segítségével történik.

A Bibliotheca Hungarica fotóarchívuma ismert sajtófotósok munkáiból jelenleg több mint 80 000 fényképet tartalmaz. A könyvtár fotóarchívumát programszerűen gyarapítja a felvidéki magyar műemlékek és emlékhelyek jelenlegi állapotát ábrázoló képek dokumentálásával is. Jelentős állományt képvisel az egyre bővülő CD- és videógyűjtemény is, amelyek feldolgozása a Huntéka segítségével történik, és a kutatók számára hozzáférhető és kereshető az on-line katalógus segítségével is.