A Fórum Kisebbségkutató Intézet internetes könyváruháza – eshop.foruminst.sk – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

A Fórum Kisebbségkutató Intézet internetes könyváruháza – eshop.foruminst.sk

A Fórum Kisebbségkutató Intézet internetes könyváruháza – eshop.foruminst.sk

A Fórum Kisebbségkutató Intézet internetes könyváruháza, amelyben megtalálható a FKI eddig kiadott összes könyve.

A könyváruház működtetéséhez jelenleg az Opencart Webshop motort használjuk, amely a világon az egyik legelterjedtebb keretrendszer.

CímkézveWEB-oldal
Kezdés éve2014-01
Befejezés éve2022-12
RészlegDigitalizáló és Internetes Adatbázisok Központja
Bibliotheca Hungarica
Kiadói részleg
ProgramvezetőLaczkó Sándor
RésztvevőkKonkoly László, Roncz Melinda, Csanda Gábor
Idei terv

A 2022-es évben sor kerül a Fórum Kisebbségkutató Intézet internetes könyvesboltjának a teljes modernizálására, mivel fenntarthatósági okok miatt szükségessé vált a könyvesbolt a keretrendszerének a cseréje. A terv a jelenlegi OpenCart motor WordPress-re való cseréje és a WooCommerce internetes áruház modul alkalmazása. Az adatok migrálása és a az új internetes áruház felépítése és konfigurációja technikailag összetett feladat, ezért a munkálatokat ütemezése egész éves lefedettségű.

Eddigi eredmények

Az honlap a https://eshop.foruminst.sk címen érhető el.

2021

A könyváruház működtetéséhez jelenleg az Opencart Webshop motort használjuk, amely a világon az egyik legelterjedtebb keretrendszer, viszont fenntarthatósági és üzemeltetési okok miatt szükségessé vált a cseréje. A 2021-es évben megtörtént a megfelelő keretrendszer kiválasztása és megvalósult az adatbázis és a honlap tartalmának migrációs lehetőségeinek a felmérése.

2018

A 2018-as évben frissítettük a keretrendszert és modernizáltuk a weboldal grafikai megjelenését is.

2016

2016-ben is folytatódott a FKI online könyvesboltjának a fejlesztése, elsősorban a back end (adminisztrációs) felületen. Az eredménye, hogy a kezelőfelületet a munkatársaink igényeihez alakítottuk, mellyel időt és energiát spórolhattunk nekik. Ilyen volt például az XLS (excel) alapú termék, kategória, stb. exportáló és importáló eszköz telepítése. A legnagyobb fejlesztés a rest alapú API (Application Program Interface) üzembe helyezése volt, amely segítségével összekapcsolhattuk a könyvesboltot az egyes honlapjainkkal.

2014

  • eshop.foruminst.sk: 10 új publikáció
  • Módosítások: A könyvesbolt testreszabása az új e-shopokról szóló törvény értelmében. Frissített szerződési feltételek, új létrehozott oldal: visszaváltás feltételei, letölthető adatlappal. Postaköltség lecserélése manipulációs díjra, számla javítása egynyelvű szlovákra.
  • Látogatottság:  Látogatók: 9.923, Egyedi látogatók: 6.427, Oldalnyitás: 33.346, Napi átlag: 30

2013

  • Az intézet honlapja mellett az eshop.foruminst.sk címen elindítottunk egy könyváruházat is, ahol megvásárolható a Fórum Kisebbségkutató Intézet által kiadott összes könyv és folyóirat nyomtatott valamint PDF formátumban is. PayPal fizetés esetén a rendszer lehetőséget add az azonalli PDF letöltésre is.
  • Látogatottság:  Látogatók: 4.644, Egyedi látogatók: 2.944, Oldalnyitás: 15.338, Napi átlag: 13