www.foruminst.sk – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

www.foruminst.sk

www.foruminst.sk

A Fórum Kisebbségkutató Intézet évről-évre egyre fontosabb szerepet tölt be a szlovákiai magyar civil és közéleti szférában. Széleskörű tudományos programjai, bővülő tevékenysége és közéleti koordinációs szerepe indokoltá teszi az önálló intézeti weblap működtetését, amely nagyobb hangsúlyt fektet a partnerekkel és nyilvánossággal való kommunikációra. A 2013-as évig közös felületen volt elérhető a Szlovákiai Magyar Adatbankkal együtt. Jelenleg a foruminst.sk webcímen csak a Fórum Kisebbségkutató Intézet honlapja talalható magyar és szlovák nyelven.

CímkézveWEB-oldal
Kezdés éve2012-01
Befejezés éve2015-05
RészlegDigitalizáló és Internetes Adatbázisok Központja
ProgramvezetőKonkoly László
RésztvevőkLaczkó Sándor, Roncz Melinda, Lelovics Krisztina
Idei terv

A 2016-es év tervei között szerpel feldolgozni a Fórum Intézet eddigi kiállításait és a bemutatott anyagokat összegző adatbázist is ( Vizuális kétnyelvűség, Sociography, UjSzo 60 éve, Szakrális kisemlékek, stb. ).

Eddigi eredmények

Az honlap a http://foruminst.sk címen érhető el.

2013

  • A célunk egy új modern weblap kialakjtása volt, amely bemutatja az intézet tevékenységét, szerkezeti felépítését, publikációit, rendezvényeit valamint kutatási programjait.
  • További terveink közé tartozott önálló profilként megjelenni a közösségi hálón is az egyes szocális médiákban (Facebook, Google+, Twitter, stb.), ahol már eddig is jelen voltunk különböző az intézet által koordinált tevékenység kapcsán (Népszámlálás 2011 – kampány, Szlovákiai Magyarok Kerekasztala – koordináló intézmény (http://www.facebook.com/kerekasztal.org)), de önállóan még nem.
    A intézet Facebook profilja a https://www.facebook.com/foruminst címen érhető el. A 2013-as év végére a facebook csoportnak 566 tagja van.
  • Látogatottság:  Látogatók: 76.216, Egyedi látogatók: 53.675, Oldalnyitás: 285.197, Napi átlag: 208

2014

  • foruminst.sk: 107 hír/bejegyzés
  • Látogatottság:  Látogatók: 32.138, Egyedi látogatók: 21.640, Oldalnyitás: 74.354, Napi átlag: 90

2015

  • Rendszeres elektronikus hírlevél elindítása, amely segítségével felhívjuk a feliratkozott látogatók figyelmét a legfrissebb rendezvényeinkre és publikációinkra, valamint beszámolunk a legújabb kutatási eredményinkről is.
Partnerintézmények

Synergia CSS s.r.o.