www.jogsegely.sk – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

www.jogsegely.sk

www.jogsegely.sk

A jogsegélyszolgálat a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala mellett működő Elemzőközpont jogi szakmai műhelye. 2010. februárjában a szigorított államnyelvtörvényre reagálva kezdte meg működését. A későbbiekben  további szakmai területekkel bővítette profilját (népszámlálás, törvények fordítása, oktatásügyi, gazdasági kérdések, a kisebbségek jogállása, kettős állampolgárság stb.).

A jogsegélyszolgálat mára olyan civil szakmai műhellyé vált, amely a szlovákiai magyar kisebbségi lét hosszútávú és aktuálisan jelentkező témáira, problémáira  szakmailag megalapozott válaszokat tud adni. Nyitott, önkéntes és civil alapon működő szakmai műhely, melynek munkájához más szakértők is csatlakozhatnak.

A Jogsegély.sk összegyűjtette és rendszerezte mindazon törvényeket, amelyek restriktív hatással vannak, vagy befolyásolják a szlovákiai magyarok (ill. az egyéb nemzeti kisebbségek) nyelvhasználatát, stb. A honlapon továbbá megtalálhatóak a szlovák nyelvű törvények magyar fordításai és a nemzetközi dokumentumok is.

Külön szekciót képeznek a Kérdések és válaszok, amelyek konkrét esetekre adnak gyakorlati tanácsokat. A felhasználók számára is bebiztosítottuk a kérdezés lehetőségét. Az alábbi témakörökre oszthatóak:

A Jogsegély lehetővé teszi, hogy az emberek bejelentést tegyenek, ha diszkrimináció éri őket a nemzetiségük miatt.

CímkézveWEB-oldal
Kezdés éve2010-02
Befejezés éve2014-12
RészlegDigitalizáló és Internetes Adatbázisok Központja
ProgramvezetőLaczkó Sándor
RésztvevőkKonkoly László
Idei terv

A Jogsegélyszolgálat honlapjának átmigrálása a Fórum Intézet kezelése alatt álló weblap csoportba, amelyet egy Multisite telepítésű WordPress motor kezel.

Eddigi eredmények

2010

  • Elkészült a Jogsegelyszolgálat honlapja, amely a jogsegely.sk webcímen érhető el. A honlap fejlesztésénél WordPress keretrendszert használtunk.
  • Látogatottság:  Látogatók: 2.231, Egyedi látogatók: 1.142, Oldalnyitás: 14.567, Napi átlag: 8
    (áprilistól – deceberig)

2011

  • Látogatottság:  Látogatók: 8.608, Egyedi látogatók: 6.111, Oldalnyitás: 27.753, Napi átlag: 23

2012

  • Látogatottság:  Látogatók: 8.329, Egyedi látogatók: 6.441, Oldalnyitás: 22.196, Napi átlag: 22

2013

  • Látogatottság:  Látogatók: 10.885, Egyedi látogatók: 9.479, Oldalnyitás: 21.474, Napi átlag: 29