A FÓRUM INTÉZET KÖZLEMÉNYE – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

A FÓRUM INTÉZET KÖZLEMÉNYE

A FÓRUM INTÉZET KÖZLEMÉNYE

Az elmúlt években sokszor előfordult, hogy több szlovákiai magyar vagy magyarországi szervezet ugyanannak a célcsoportnak ugyanazon a napon, sőt ugyanabban az időpontban szervezett valamilyen rendezvényt, konferenciát, megbeszélést.

Az elmúlt években sokszor előfordult, hogy több szlovákiai magyar vagy magyarországi szervezet ugyanannak a célcsoportnak ugyanazon a napon, sőt ugyanabban az időpontban szervezett valamilyen rendezvényt, konferenciát, megbeszélést. Az egyeztetés, a koordinálás nagyon komoly gondot jelent a mintegy 700 szlovákiai magyar szervezet között. Sokszor és sokan próbálták megoldani ezt a problémát – sikertelenül. Sikertelenül, mert a legtöbb rendezvény „pályázatfüggő”, az előző év végén senki sem tudja megmondani, hogy lesz-e, illetve hogy mikor kerül sor az adott rendezvényre, hiszen a beadott pályázatok az év folyamán kerülnek elbírálásra.

ĺgy nagyon nehéz tervezni.

Ezt a problémát kívánja megoldani a Fórum Intézet azzal, hogy az interneten létrehozta a „Szlovákiai magyar szervezetek rendezvényei” (röviden Naptár) c. honlapot. A Naptár mindenki számára elérhető lesz a szlovákiai magyar, a magyarországi és egyéb fontosabb honlapokon. Bárki megnézheti, hogy az országos érdeklődésre számot tartó rendezvények mikor lesznek, és ennek függvényében tudják az egyes szervezetek tervezni a saját aktivitásaikat. A Naptárban mindenki megnézheti a rendezvény napirendjét, hogy ki rendezi, sőt be is jelentkezhet az adott rendezvényre. A rendezvényhez dokumentumokat (pl. visszajelző lap) és képeket (meghívó, plakát stb.) lehet rendelni. Előnye a Naptárnak, hogy minden jelentkező szervezet saját elektronikus naptárt is kap az interneten, amelyet megfelelő felhasználói névvel és jelszóval csak maga tud elérni és használni, és ebben követni tudja a szervezeten belüli történéseket is. A Naptár használata nagyon egyszerű, gyorsan és biztonságosan kezelhető – és teljesen ingyenes. A használatához viszont felhasználói névre és jelszóra van szükség, amelyet minden szervezet a „Visszajelző lap” kitöltésével kérhet a Fórum Intézetben (E-mail: toth@foruminst.sk, levélcím: Fórum Intézet, Parková 4, 931 01 Šamorín, Fax: +421-31-560 27 12).

A Naptár használatát elsősorban azoknak az országos hatáskörű szervezeteknek (alapítványok, társulások, klubok, kiadók, galériák, múzeumok stb.) ajánljuk, amelyek rendelkeznek internetes kapcsolattal, de más helyi, regionális szervezet is bejelentkezhet, amennyiben olyan rendezvényt szervez, amely sokak számára érdekes lehet. Azon szervezetek, amelyek nem rendelkeznek internetes kapcsolattal, a Fórum Intézetben jelezhetik a rendezvényeiket, és mi feltesszük azokat a honlapra. A Naptár megtekinthető az interneten, a www.foruminst.sk címen. A Naptárral kapcsolatos tudnivalókról a Fórum Intézetben Somorján 2003. február 20-án 13 órai kezdettel képzést rendezünk, amelyre minden érintett szervezet képviselőjét szeretettel várjuk. (A képzés ingyenes, az utazással kapcsolatos költségeket nem tudjuk megtéríteni.)

Somorja, 2003. február 5.

Tóth Károly, a Fórum Intézet igazgatója

http://www.ujszo.com/clanok.asp?cl=49124

KategóriaCikk