A Pátria hétvégi programjai – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

A Pátria hétvégi programjai

A Pátria hétvégi programjai

Hétről hétre, Téka, Keresd a nőt!, Őszidő, Köszöntő, Kaleidoszkóp

Holnap reggel 7 órakor indul adásunk, a Hétről hétre című publicisztikai magazinnal. A műsor központi témája a szlovákiai magyarság jövőképe. 2003 az uniós csatlakozást megelőző utolsó év.

Holnap reggel 7 órakor indul adásunk, a Hétről hétre című publicisztikai magazinnal. A műsor központi témája a szlovákiai magyarság jövőképe. 2003 az uniós csatlakozást megelőző utolsó év. Milyen feladatokat kell még elvégezni ebben az évben, hogy a magyar közösség felkészülten kerülhessen az Unióba? Erre a kérdésre válaszol a műsor vendége, Tóth Károly, a Fórum Intézet igazgatója. A. Nagy Lászlót, a parlament emberjogi és nemzetiségi bizottságának elnökét arról kérdezzük, hol tart a kisebbségi alkotmánytörvény előkészítése, van-e remény, hogy az uniós csatlakozásig törvény szülessen a nemzeti kisebbségekről. Jelentkeznek az állandó rovatok, és visszatérünk a hét legfontosabb hazai, külföldi és gazdasági eseményeihez. 13 órakor Barak László … és ha mégis ringyó? című legújabb verseskötetéről lesz szó a Tékában. Ezután kezdődik a Keresd a nőt!, melynek vendége Ciprusz Éva, a Duna Televízió híradójának műsorvezetője. A női magazin további témája az idei báli divat. 15 órakor ismét jelentkezik a nyugdíjasok félórája, az Őszidő: Jandáné Hegedűs Magdától megtudhatják, hogyan zajlott a valamikori Dolgozó Nő szerkesztése, a szerkesztőség munkája, majd Kaszásné Morvay Margit pedagógusi pályafutására emlékezik vissza. 15.30-től népzene szól. A zenés Köszöntő 16.05-kor kezdődik, adásunk a Napzártával ér véget 18 órakor.

Vasárnap is reggel 7 órától közvetítjük műsorainkat. Egyebek mellett elhangzik a sportösszefoglaló, a belpolitikai tükör, a hét politikai eseménye. A 8.05-kor kezdődő Kaleidoszkópban Pálfy Géza történész elmondja, milyen érdekes okiratok és dokumentumok találhatók a Pozsonyban őrzött családi levéltárakban. Keller László a magyarországi orientalisztika és turkológia hagyományairól, valamint a magyar őshazakutatásról beszél. Szó lesz a 95. születésnapját ünneplő Teller Ede atomfizikusról, végül bemutatunk egy Szepsiben élő fiatalembert, aki néptáncosból és reklámmenedzserből lett tévés szakember. A felnőtt-keresztség a témája 9 órakor a katolikus félórának, Macho József muzslai lelkiatya szól a hallgatókhoz. 9.30-kor a zenei szerkesztő bemutatja a Crystal Fújja el a szél című albumát. Ezt követően Puha Józseffel randevúzhatnak a tinik: kisiskolások és gimnazisták beszélnek arról, hogy a szünet után nehéz volt-e visszaszokni az iskolához, a tanuláshoz, és mi vár rájuk a tanév legkeményebb hónapjában? Délután szó lesz az eutanáziáról, a sztárvendég pedig az Unique. 14.05-kor Anyanyelvünk, majd a BBC magyar adását közvetítjük Londonból 15 óráig. Ekkor jelentkezik A kultúra világa: Telihay Péter, a komáromi Jókai Színház művészeti vezetője és főrendezője elképzeléseiről és terveiről beszél; A negyedik kapu című darabjának pozsonyi bemutatója alkalmából megszólal Kárpáti Péter fiatal magyarországi drámaíró; Kolár Péter, a kassai Thália Színház igazgatója az ősszel megnyílt Márai Stúdióval kapcsolatos terveit ismerteti a hallgatókkal. Hagyományőrző énekesek és zenészek hangfelvételei szólnak a néprajzi összeállításban 15.30-kor. 16.05-től Köszöntő, majd adászárásig, 18 óráig hírműsorunkat hallhatják. (-tek)

MŰSORAJÁNLÓ

http://www.ujszo.com/clanok.asp?cl=46678

KategóriaCikk