Civil Börze Galántán – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

Civil Börze Galántán

Civil Börze Galántán

A Fórum Információs Központ szervezésében

Galánta. Huszonöt polgári szervezet – ifjúsági klub, folklórcsoport, Csemadok-alapszervezet, községi polgári klub – mutatkozott be a városban rendezett tegnapi Civil Börzén.

Galánta. Huszonöt polgári szervezet – ifjúsági klub, folklórcsoport, Csemadok-alapszervezet, községi polgári klub – mutatkozott be a városban rendezett tegnapi Civil Börzén. Az akció főszervezőjének, a somorjai Fórum Információs Központnak a rendezvénnyel – amelyet más régiókban további hasonló börzék követnek – az volt a célja, hogy a Galántai és a Vágsellyei járásban működő civil szervezeteknek fórumot teremtsen a bemutatkozáshoz, az ismerkedéshez és a tapasztalatok cseréjéhez. Az informácós központot Nagy Myrtill igazgató és Kovács Lajos, az intézmény galántai irodájának munkatársa mutatta be. Elmondták, a központ a Fórum Intézettől vált külön 1999-ben, ám azóta is azzal együttműködve folytatja tevékenységét. Fő célja a tanácsadás a civil szervezetek számára, s e célból a galántai iroda munkatársai naponta 9 és 16 óra közt fogadják az érdeklődőket a járási hivatal épületében lévő irodájukban. Az információs központ pályázatok kiírásában vagy esetleg a könyvvitelben is tanácsot tud adni a civil szervezeteknek, illetve az európai uniós csatlakozással, az uniós pályázatokkal kapcsolatban, de régiófejlesztési kérdésekben is szívesen szolgál információkkal. A börze résztvevői egy-egy asztalnál írásos és fényképes anyaggal, videofilmmel mutatkozhattak be. Volt a találkozón európai uniós asztal is, ahol a Fórum Intézet munkatársai az uniós csatlakozással és pályázatokkal kapcsolatban adtak tanácsokat.

http://www.ujszo.com/clanok.asp?cl=49101

KategóriaCikk