Csáky Pál a Fórumban – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

Csáky Pál a Fórumban

Csáky Pál a Fórumban

SOMORJA – Január 23-án a Fórum Kisebbségkutató Intézet vendége volt Csáky Pál miniszterelnök-helyettes. A honatya az intézet igazgatójának, Tóth Károlynak meghívására látogatott el a Park utcai székházba, hogy betekintést nyerjen a kormányon kívüli szervezet munkájába.

Az intézet három független szervezet konzorciumaként működik, s kisebbségkutató, információs és közéleti kérdések terén fejti ki tevékenységét. Somorján kívül hat városban üzemeltet regionális irodát, mégpedig Pozsonyban, Galántán, Komáromban, Losoncon és Kassán. Csáky elmondta, az intézet is kiveszi majd részét a szlovákiai magyar egyetem létrehozásában, s hamarosan megkapja az akkreditációs anyagot, hogy megvizsgálhassa, mily módon tudja segíteni a folyamatot. Mivel a szlovák kormány nem rendelkezik interetnikus kutatásokkal foglalkozó részleggel, hangsúlyozta a miniszterelnök-helyettes, állami megrendelés formájában a Fórum Intézetet bízná meg ezzel. Csáky ezt követően megtekintette a Bibliotheca Hungarica könyvtárat.
(elba)

KategóriaCikk