Csallóköziek és szigetköziek eszmecseréje – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

Csallóköziek és szigetköziek eszmecseréje

Csallóköziek és szigetköziek eszmecseréje

Felső-szigetközi és felső-csallóközi civil szervezetek vezetői tartottak szakmai találkozót Somorján.

A tanácskozás céljairól Nagy Myrtilt, a somorjai székhelyű Fórum Információs Központ munkatársát kérdezte a Paraméter. „Célunk az Észak-Szigetköz, illetve a Felső-Csallóköz civil kapcsolatainak minőségi fejlesztése és a tartós együttműködés feltételeinek elősegítése. Nemkülönben a két szomszédos térség közötti civil információáramlás felgyorsítása és az érintett szervezetek alkalmassá tétele az uniós programok megvalósítására. A találkozót a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesülettel karöltve rendeztük, és részt vettek rajta a Somorja környéki községek polgármesterei is“ – tudtuk meg az intézet munkatársától.

Az összejövetelen a következő közösségek mutatkoztak be és prezentálták tevékenységüket: a mosonmagyaróvári Tallós–Prohászka István Egyesület, amely évente 10—12 kiállítást, művésztalálkozót és alkotótábort szervez, továbbá a 2005-ben alakult Mosonmagyaróvári Civil Szövetség, a 40 fős Lajtha László Vegyes Kar, a 30 éves Margaréta Nyugdíjas Klub, az épített és természeti, ill. kulturális értékek védelmével és gyarapításával foglalatoskodó, 1985-ben alakult Mosonmagyaróvári Városi Egyesület, a Mosonmagyaróvári Nők Egyesülete, a Tengri Íjász és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület.

A Felső-Csallóközt tizenöt somorjai és környékbeli szervezet képviselte az eszmecserén.

KategóriaCikk