Elhunyt Kulcsár Mária – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

Elhunyt Kulcsár Mária

Elhunyt Kulcsár Mária

Tegnapra virradóra tragikus hirtelenséggel elhunyt Kulcsár Mária, a Fórum Információs Központ igazgatója – tudatja a bumm.sk portál.

„A Gömöri Ifjúsági Társaság mély fájdalommal értesíti Marcsa barátait és ismerőseit, hogy legönfeláldozóbb és legjobb szívű barátunk, kollégánk, mentorunk és önkéntesünk tegnapra virradóra tragikus hirtelenséggel elhunyt. Aki ismerte és szerette, szenteljen emlékének egy csendes percet!

A szívünkben mindig velünk leszel!” – áll a Gömöri Ifjúsági Társaság a Bumm-hoz eljuttatott közleményében.

Kulcsár Mária 1970. július 29-én született Szepsiben. Ott járt alapiskolába és gimnáziumba. 1999 óta a Fórum Kisebbségkutató Intézet védőszárnyai alatt létrejött Fórum Információs Központ (FIC)  munkatársa, majd igazgatója volt. Az azóta eltelt idő alatt munkatársaival közösen szlovákiai, magyarországi és kárpátaljai civilek százait tanította meg a nonprofit szervezetek hatékony működtetésére, majd konzultációkkal és mediációval segítette munkájukat. Társszerzője volt a FIC által kiadott Nonprofit 1×1 című kézikönyvnek és szerkesztője az Ngoemanual oktatási anyagokat közreadó nemzetközi internetes portálnak. Kulcsár Mária a néhány hete elhunyt Tóth Károllyal, a Fórum Kisebbségkutató Intézet korábbi igazgatójával karöltve életre hívója és motorja volt a Dél-szlovákiai Civil Információs Hálózatnak, amely egy évtizeden keresztül segítette a szlovákiai magyar civil szféra fejlődését. Egyike volt a Civil-díj alapítóinak, amelyet megalakulása (2009) óta a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala adományoz a szlovákiai magyar civil szféra fejlődésének elősegítéséért természetes- vagy jogi személyeknek.

 

KategóriaHír/Infomáció