Előadás a SAPARD-ról – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

Előadás a SAPARD-ról

Előadás a SAPARD-ról

Agrárszakemberek jelentkezését várják

Komárom.

Komárom. Regionális Fejlesztési Ügynökség (RFÜ) az Euro Global szervezet és az Európai Információs Központ holnap, délelőtt 9 és 12 óra között A SAPARD program megvalósításának lehetőségei Szlovákiában címmel szervez előadás-sorozatot a mezőgazdaság, az élelmiszeripar és az agrárturizmus terén tevékenykedő szakemberek, valamint önkormányzatok, nonprofit szervezetek képviselői részére. A szakmai nap keretében a Fórum Intézet munkatársai részletesen bemutatják a SAPARD program kínálta lehetőségeket, a pályázati feltételeket, a lehetséges támogatási területeket, és útmutatást adnak a pályázati űrlapok kitöltésével kapcsolatban is.

A SAPARD tulajdonképpen a mezőgazdaság fellendülését és a vidékfejlesztést célzó program az EU-hoz csatlakozni kívánó országok számára. Szlovákia 18,3 millió euro támogatásra számíthat, és három fő terület fejlesztésére kell helyezni a hangsúlyt: a mezőgazdasági, de főként az élelmiszeripari termékek minőségének javítására, a vidékfejlesztésre, ezen belül az agrárturizmus fellendítésére, a hagyományos termékek, helyi specialitások előállítására és eladására, valamint a humán források fejlesztésére. Az előadásra, amelynek helyszíne a Városi Egyetem előadóterme, a 035/7902018-as telefonszámon vagy info@euroglobal.sk címen jelentkezhetnek az érdeklődők.

http://www.ujszo.com/clanok.asp?cl=28541

KategóriaCikk