Fico szerint a nyelvalap kampánygesztus, és Pozsonyt egyátalán nem izgatja – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

Fico szerint a nyelvalap kampánygesztus, és Pozsonyt egyátalán nem izgatja

Fico szerint a nyelvalap kampánygesztus, és Pozsonyt egyátalán nem izgatja

Robert Fico szerint a magyar kormány által létarehozott nyelvalap a magyarországi választási kampány része, s ezért Pozsonyt az ügy nem nagyon érdekli.

Ez a Magyar Köztársaságban folyó választási kampány része – jelentette ki a szlovák miniszterelnök hétfői pozsonyi sajtóértekezletén.

Politikai gesztusról van szó, ezért minket semmiképpen sem izgat – tette hozzá.

A szlovák kormányfő leszögezte: ugyanakkor félreértés is, mert fizikai személyek a nyelvtörvény megsértéséért nem büntethetőek.

Bajnai Gordon, magyar kormányfő csütörtökön jelentette be, hogy a magyar kormány egy alapot hoz létre azon szlovákiai magyarok számára, akiket a szlovák hatóságok azért bírságolnak meg esetleg, mert megsértették a nyelvtörvényt. Erre 50 millió forintot különítenek el, amelynek odaítéléséről a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala és a Fórum Intézet dönthet. A bírságolt magyarok számára emellett jogi képviseletet is biztosítanak.

KategóriaCikk