Fórum Információs Központ – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

Fórum Információs Központ

Fórum Információs Központ

www.forumic.sk

A honlap célja, hogy informáljon a Fórum Információs Központ tevékenységéről és az internet adta lehetőségek révén a civil szervezetek hatékony működését segítő információkat kínáljon, hasznos szolgáltatásokat nyújtson.
A honlap rövid leírása
A Fórum Információs Központ célja, hogy szolgáltatásai, képzései és fejlesztési programjai, illetve széles kapcsolatrendszere révén hozzájáruljon a dél-szlovákiai civil társadalom megerősítéséhez és Szlovákia régiói versenyképességének javításához. Honlapja ezt a célkitűzést támogatja. A honlap szerkezetileg két egységből áll. A bal oldali menüsor magáról a szervezetről, tevékenységéről, eredményeiről tudósít, a jobb oldali menüsor a szervezet internet révén szórt szolgáltatásait nyújtja.
Tartalom, adatok, fontos információk
A bal oldali menüsorban a szervezet elérhetőségén és alaposabb adatain túl betekintést nyerhetünk a szervezet legfontosabb megvalósított és megvalósítás alatt álló projektjeibe.
A képzések menüpontban arról olvashatunk, hogy a Fórum Információs Központ milyen képzési programokkal szolgál az érdeklődőknek (nagy részük az oktatási minisztérium által akkreditált, a képzés elvégzőjének tanúsítványt (certifikátumot) nyújt). Referenciákat is olvashatunk itt a már megvalósított képzésekről.
A konzultáció, tanácsadás menüpontban a szervezet bemutatja, milyen területeken nyújt személyes, telefonos vagy e-mailes konzultációkat. Megtalálhatjuk ugyanitt azon információs pontok elérhetőségeit is, ahol ezek a szolgáltatások igánybe vehetők.
A publikációkra kattintva megtalálhatjuk a szervezet által publikált kézikönyveket és szakirodalmat, melyet az érdeklődő PDF-formátumban le is tölthet.
A Dél-szlovákiai Civil Információs Hálózatot a Fórum Információs Központ és partnerszervezetei alapították. Célja a civil társadalom működési feltételeinek javítása és hatékonyságának növelése. A hálózati pontok elérhetőségeit szintén megtaláljuk itt.
A bal oldali menüsorban különböző, a civil szektor működést információs szolgálatásokat vehetjük igénybe.
Elsősorban a pályázati figyelőt emelnénk ki,amely kereshető adatbázisként szolgál aktuális pályázati lehetőségekkel az érdeklődőknek. A következő adatbázis a civil szervezetek és intézményk adatbázisa, melyet a Fórum Információs Központ a Fórum Intézettel karöltve működtet. Ez az adatbázis található meg több hazai portálon is (pl. www. magyar.sk). Ebben az információkötegben név, típus, járás, helység és tevékenységi terület alalpján kereshetjük ki az adott szervezet adatait. A Csemadok alapszervezetei között is böngészhetünk ugyanitt.
Az eseménynaptár Szlovákiai magyar vonatkozású eseményeiről tájékozatat naptári jellegggel.
A 3. Szektoros Hírlevél célja, hogy a szlovákiai magyar nonprofit szervezeteket rendszeresen tájékoztassa az őket érintő aktuális történésekről, eseményekről, programokról. Alkalmat teremt a szervezetek közötti kommunikációra és tapasztalatcserére, kapcsolatfelvételekre, hogy a civil szektor szempontjából fontos információk mindenkihez eljussanak. Az aktuális számon kívül az archívum számai is letölthetők ebből a menüpontból.
Az oldal hasznos információkkal is szolgál az ide látogató érdeklődőknek. Letölthetőek innen a szektorra vonatkozó fontosabb törvények, valamint a 2% adófelajánlás folyamatáról tájékoztat.
Keresési lehetőségek
Az adatttárak kombinált, részletes kereséssel böngészhetők.
Méirt érdekes?
A Fórum Információs Központ honlapja elsősorban a szlovákiai magyar szervezeteknek szól, de hasznos információkat szolgáltat mindenki számára, aki a nonprofit szektor iránt érdeklődik.

KategóriaCikk