Hogyan segít bennünket a magyar hírközlési tárca? – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

Hogyan segít bennünket a magyar hírközlési tárca?

Hogyan segít bennünket a magyar hírközlési tárca?

Megkérdeztük

Bugár Béla, az MKP elnöke:
Dél-Szlovákia csatlakozhat ahhoz az informatikai rendszerhez, melyben információkat kereshetünk ki, adhatunk tovább. Az MKP feladata segíteni egy hosszú távú stratégia kidolgozásában, valamint össze kell hoznunk azokat a szervezeteket, melyek e rendszeren belül működhetnének. Egyebek mellett a Fórum Intézetre, a Csemadokra, a pedagógusszövetségre gondolok. Pályázatokkal igyekeznénk megszólítani és a rendszerbe bevonni a déli régiókban élő szlovákokat is, így próbálván gyengíteni a magyarokkal szembeni előítéletüket, a Magyarországtól való félelmüket.

Miért fontos, hogy Dél-Szlovákia e rendszer részévé váljon?

Több mint 500 faluban élünk. A települések különböző információkkal rendelkeznek, ám nem mindenki férhet hozzájuk. A kulturális életünkkel, gazdasági és turisztikai lehetőségeinkkel kapcsolatos adatok feldolgozatlanul nem sokat érnek. Fontos lenne feltenni a világhálóra, hogy pillanatokon belül hozzá lehessen férni olyasmihez, aminek a kiderítése egyébként több napot, hetet venne igénybe. Az információ aranyat ér, ha gyorsan kapjuk és tudjuk használni.

KategóriaCikk