Huncutka a Honismereti Ház udvarán – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

Huncutka a Honismereti Ház udvarán

Huncutka a Honismereti Ház udvarán

A Zalabai Zsigmond Városi Könyvtár és a Vasárnap szerkesztősége nagyszabású juniálist rendezett 2009. június 16-án a Corvin Mátyás Alapiskola és a környező óvodák részvételével a Városi Honismereti Ház udvarán. A sok-sok gyerkőcöt igazi színes kavalkád várta. Az alapiskolások rajzkiállításának, melyek egytől-egyig huncutkásak voltak, nagy sikere volt az óvodások körében, de őszinte ámulattal csodálták meg a Vasárnap szerkesztői is a jól sikerült alkotásokat. Presinszky Lajos bácsi nagy szeretettel fogadta és vezette körbe az érdeklődő csöppségeket a tájházban, akik szájtátva hallgatták a régmúlt idők tárgyairól, használati eszközeiről szóló, óvodásnyelvre lefordított történeteket.
A gazdag programban felléptek a Corvin Mátyás Alapiskola bábosai is, akik Csémy Erika pedagógus által megálmodott gyönyörű szép, saját készítésű bábokkal játszották el a Manótánc című műsorukat. Bábkészítéssel folytatódott a műsor, az ovisoknak az iskolások is besegítettek, és pillanatok alatt elkészültek a kis Huncutka-figurák.
Egy kis eszem-iszom után a vasárnapos Csiba Annabella – aki fáradhatatlanul, egész délelőtt osztogatta a szerkesztőség ajándékait – dalra bírta az iskolásokat, és közös énekléssel, a Huncutka-indulóval fejeződött be a délelőtti műsor. Cs. Liszka Györgyi főszerkesztő a búcsúzáskor megígérte az ügyes rajzolóknak, hogy hamarosan viszontláthatják a Vasárnapban a szebbnél szebb rajzokat, és a legügyesebbek még Huncutka-pólót is kapnak jutalmul. Délben a Vasárnap iránt érdeklődő felnőttek is megérkeztek az udvarba, és kellemes diskurzus alakult ki a hetilap szerkesztői és a hallgatóság között. Ferenczy Éva, Csiba Annabella és Cs. Liszka Györgyi válaszoltak az olvasói kérdésekre, és voltak olyanok is, akik kihasználták a kedvező alkalmat, és előfizettek a Vasárnapra. Ajándékot természetesen ők is kaptak.

KategóriaCikk