Huncutkás juniális az udvaron – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

Huncutkás juniális az udvaron

Huncutkás juniális az udvaron

SOMORJA – Ezzel a címmel rendezett hangulatos juniálist kedden a somorjai Zalabai Zsigmond Városi Könyvtár és a Vasárnap családi magazin szerkesztősége a Corvin Mátyás Alapiskola diákjai és a város óvodásainak részvételével a helybeli Honismereti Ház udvarán.
A sok-sok gyerkőcöt igazi színes kavalkád várta. Házigazdaként Presinszky Lajos, a honismereti múzeumi részleg vezetője nagy szeretettel fogadta és vezette körbe a tájházban az érdeklődő csöppségeket, akik szinte szájtátva hallgatták a régmúlt idők tárgyairól, használati eszközeiről szóló, természetesen óvodás nyelvre „lefordított“ történeteket. Az alapiskolások „huncutkás“ rajzkiállításának is nagy sikere volt az óvodások körében, de ámulattal adóztak a jól sikerült alakotásoknak a Vasárnap szerkesztői.

A gazdag programban felléptek a Corvin Alapiskola bábosai, akik Csémy Erika pedagógus által megálmodott gyönyörűszép, saját készítésű bábjaikkal játszották el Manótánc című műsorukat. Volt aztán bábkészítés, ahol az ovisoknak természetesen az alapiskolások is besegítettek és sorra készültek el a kis Huncutka-figurák. Majd egy kis eszem-iszom után a „vasárnapos“ Csiba Annabella – aki egész délelőtt fáradhatatlanul osztogatta a szerkesztőség ajándékait – dalra bírta az iskolásokat és ezzel a közös énekléssel, a Huncutka-indulóval fejeződött be a délelőtti műsor.

Búcsúzáskor Cs. Liszka Györgyi főszerkesztő még azt is megígérte a, hogy a szebbnél szebb munkáikat a somorjai rajzolók hamarosan a Vasárnap gyermekrovatában is viszontláthatják és a legügyesebbeket Huncutka-póló várja.

Déltájban aztán a Vasárnap iránt érdeklődő felnőttek is érkeztek az udvarba és kellemes diskurzus alakult ki a hetilap szerkesztői és a hallgatóság között. Ferenczy Éva, Csiba Annabella és Cs. Liszka Györgyi válaszoltak az olvasói kérdésekre, és voltak olyanok is, akik kihasználva a kedvező alkalmat, elő is fizettek a kedvelt családi magazinra.

KategóriaCikk