Könyvtáros-képzőközpont lesz a Fórumban – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

Könyvtáros-képzőközpont lesz a Fórumban

Könyvtáros-képzőközpont lesz a Fórumban

Megszervezik a korszerű továbbképzést

SOMORJA – Együttműködési megállapodás jött létre a múlt héten a budapesti Országos Széchényi Könyvtár Könyvtári Intézete, a somorjai Fórum Kisebbségkutató Intézet, valamint a Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesülete között a hazai magyar könyvtárosok rendszeres továbbképzésének támogatására.
Miként dr. Bartos Évától, a magyarországi Könyvtári Intézet igazgatójától megtudtuk, a magyar oktatási és kulturális tárca által jóváhagyott és támogatott határon túli magyar könyvtárak fejlesztési programja alapján ők vállalják a Fórum-beli képzőközpont infrastrukturális kialakítását és szükség szerinti folyamatos korszerűsítését, az itteni együttműködő partnereikkel évente közös képzési tervet állítanak össze, biztosítják a kihelyezett képzési formák szakmai-tartalmi előkészítését és lebonyolítását, a résztvevők számára tankönyv- és egyéb oktatási segédleteket, s persze a budapesti akkreditált tanfolyamokon is a szlovákiai magyar könyvtárosok fogadását.
Mi pedig szívesen biztosítunk intézményünkben a képzőközpont céljaira alkalmas teret, partnereikkel együtt pedig kezdeményezni és szorgalmazni fogjuk az akkreditált tanfolyamokon megszerezhető tanúsítványok kölcsönös elismerését – mondta el Tóth Károly, a Fórum Intézet igazgatója. Hozzáfűzve, hogy tevékenységük hatékonyságának biztonsága érdekében pályázati és egyéb támogatásokat külön-külön és közös fellépéssel is igyekeznek majd minél többet megszerezni.

KategóriaCikk / Cikk