LAPSZEMLE: Csákynak nem smakkol, hogy Bugár népszerűbb nála? – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

LAPSZEMLE: Csákynak nem smakkol, hogy Bugár népszerűbb nála?

LAPSZEMLE: Csákynak nem smakkol, hogy Bugár népszerűbb nála?

Bugár, Csáky és Fico van a címoldalakon. A miniszterelnökről szóló cikk természetesen nem szlovákiai magyar napilapot „ékesíti”, mint a Bugár és Csáky.

ÚJ SZÓ – A Fórum Intézet augusztusi felmérése alapján kétszer annyi szavazatot kapna a Magyar Koalíció Pártja, mint a júliusban alakult Híd, ám mindkét párt a parlamentbe jutna, ha a napokban tartanák Szlovákiában a parlamenti választásokat. Az is kiderült, Bugár Béla legalább háromszor népszerűbb politikus, mint Csáky Pál. Csáky azonban kijelentette, „A magyar kisebbség körében végzett felmérések eredménye sohasem lesz megbízható”. Gál Gábor parlamenti képviselő a Híd jeleltjeként indul a megyei választásokon az alelnöki posztért. Szili Katalint, miután lemondott a parlament elnöki posztjáról fokozatosan cserbe hagyják eddigi hívei. Az általa kijelölt és megvalósított Kárpát Medencei Magyar Képviselők Fórumának parlamenti státuszát most már az MKP-ban is újragondolnák. De lehet, hogy csak a leendő Fidesz-kormánynak üzennek, látjátok, testvérek, mi nem is szeretjük a szocikat… A lapból meg lehet tanulni azt, hogyan vigyázzunk a földünkre. Ha van nekünk. Ha nincsen, akkor menjünk a bútorüzletekbe, mert állítólag áreső várható. A gazdasági válság okozta keresletcsökkenés ugyanis jelentősen kiélezte a forgalmazók közti harcot. Ez is benne van az újságban. Utazás-melléklet is van.

KategóriaCikk