Magyarok a világban – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

Magyarok a világban

Magyarok a világban

A nyitrai Konstantín Egyetemen 2001. 03. 07-én volt a Magyarok a világban – Kárpát-medence c. könyvbemutatója, melyet a Juhász Gyula Ifjúsági Klub szervezett az Akadémiai esték keretében. A 800 oldalas kézikönyvet Bihari Zoltán, a CEBA Kiadó szerkesztője, László Béla, a nyitrai Konstantín Egyetem tanszékvezető tanára és Tóth Károly, a Fórum Intézet igazgatója ismertette, akik nagymértékben hozzájárultak a szlovákiai rész megszületéséhez. A könyv 200 oldalon mutatja be a szlovákiai magyarság történetét, kultúráját, gazdasági és emberi erőforrásait, intézményrendszerét. Zoboralja több mint két és fél oldalon szerepel, ami a Zoboralji Községek Regionális Társulásának is köszönhető. Az adattárakban 44 intézmény, szervezet, folklórcsoport, énekkar és vállalkozó képviseli Zoboralját.

Számos könyv, tanulmánykötet látott napvilágot a millennium évében. Ezek között kiemelt figyelmet érdemel a Magyarok a világban – Kárpát – medence című kötet, amely a CEBA Kiadó gondozásában jelent meg évezredünk utolsó napjaiban.A Magyarország Kézikönyvtára sorozatban közreadott könyv amellett, hogy lexikon-méretű formátumával, esztétikus megjelenésével dísze lehet könyvtárunknak, egyben hiánypótló munka is.

Részlet Szabó Tibor a Határon Túli Magyarok Hivatala elnökének ajánlásából.

Lásd: www.ba.telecom.sk/zoboralja

KategóriaCikk / Cikk / Cikk