Megújult a Bibliotheca Hungarica – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

Megújult a Bibliotheca Hungarica

Megújult a Bibliotheca Hungarica

A somorjai Fórum Kisebbségkutató Intézethez tartozó Bibliotheca Hungarica raktárhelysége nemrégiben új polcokat kapott. A tudományos szakkönyvtár ugyanis már jó ideje helyszűkével küzdött.

A könyvtárban, a (Cseh)Szlovákiában 1918-tól megjelenő magyar szakirodalmat és irodalmat gyűjtik és rendszerezik szorgosan. Az egyre csak bővülő állomány már jó ideje dobozokban pihent, így a könyvtár a Bethlen Gábor Alaphoz nyújtott be pályázatot. A sikeres elbírálás után májusban megkezdték a könyvtár felújítását, a régi polcok kiszerelését, továbbá a sínek elhelyezését.

“Egy kis időre a könyvtár bezárása mellett döntöttünk. Nehézkes lett volna az átalakítás közben a kutatók kiszolgálása. Az új polcokat biciklilánc működteti, sínen gurulnak és rengeteg helyet teremtettek a következő könyveink számára.” – nyilatkozta Roncz Melinda, a Bibliotheca Hungarica igazgatónője, majd hozzátette, hogy szeptember ötödike óta a szakkönyvtár újra megnyitotta kapuit a kutatók előtt.