„Együttműködés a nemzeti összetartozás elmélyítése érdekében” regionális találkozók – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

„Együttműködés a nemzeti összetartozás elmélyítése érdekében” regionális találkozók

Március 16-án Rozsnyón, március 17-én Kassán, március 18-19-én pedig a komáromi járásbeli Búcson a Fórum Kisebbségkutató Intézet és az eKözösségek Fejlesztéséért Alapítvány közös az „Együttműködés a nemzeti összetartozás elmélyítése érdekében” c. pályázatának keretén belül három találkozó valósult meg.

A találkozók témái érintették a kisebbségek jogállását, a nyelvhasználati jogokat, a kétnyelvűség gyakorlati alkalmazását; a közösségek egymás mellett élése során felmerülő gyakorlati problémák megoldását a magyar-szlovák jó viszony megalapozása és megerősítése, illetve a szlovákiai magyarok helyzetének rendezése az Európai Unióban megfogalmazott nemzetközi szerződések és normák alapján.

A közösségi találkozókon olyan témákkal is foglalkoztunk, amelyek a kisebbségi érdekérvényesítést szolgálják.

Ennek birtokában helyi, megyei és országos szinten a szlovákiai magyarok hatékonyabban tudják képviselni a jogaikat, megvédeni az érdekeiket.

A találkozón részt vettek az adott régió közéleti szereplői, diákok, pedagógusok, önkéntesek, újságírók, a projektben résztvevő szakemberek.

A találkozók megvalósulását a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta.

Dátum2016-03-16 – 2016-04-19
HelymutatóRozsnyó, Kassa, Búcs
RendezőFórum Kisebbségkutató Intézet és az eKözösségek Fejlesztéséért Alapítvány
RészlegFórum Kisebbségkutató Intézet