Vágkirályfán és Vágsellyén is telt házas volt a Nyugati fogságban vetítése – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

Vágkirályfán és Vágsellyén is telt házas volt a Nyugati fogságban vetítése

November 25-én, szombaton a vágkirályfai kultúrotthonban mutattuk be a Nyugati fogságban dokumentumfilmet, amely a 2. világháború végén amerikai, brit és francia fogságba került dél-szlovákiai honvédek, leventék sorsát dolgozza fel. A nagyszámú közönség között ott volt a film egyik szereplője, Horváth István is, aki a vetítés után a francia fogságáról beszélt. Többen a hozzátartozóiknak a történetét is elmondták, akik részt vettek a háborúban.

November 26-án, vasárnap a vágsellyei Feketeházy János Magyar Házban volt levetítve a dokumentumfilm, ismét telt ház előtt. A film vetítése után Kőrös Zoltán beszélt a második világháború utolsó hónapjaiban Nyugatra kényszerült dél-szlovákiai honvédek és leventék sorsáról. A közönség soraiból is többen elmesélték az édesapjuk vagy nagyapjuk sorsát is, akik hadifogságban voltak.

Vetítés Vágsellyén

Vetítés Vágkirályfán

Dátum2017-11-27
HelymutatóVágkirályfa, Vágsellye
RésztvevőkKőrös Zoltán
RészlegFórum Kisebbségkutató Intézet