Kassától Košicéig – könyvbemutató – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

Kassától Košicéig – könyvbemutató

A Fórum Kisebbségkutató Intézet és a Lendület–Trianon 100 Kutatócsoport meghívja Önt a Kassától Košicéig. Molnár Miklós emlékkönyv c. kiadvány online bemutatójára, amelyre 2020. december 8-án, 17.30-órától kerül sor.

A kötetet Ablonczy Balázs mutatja be és beszélget a szerzőkkel: Szeghy-Gayer Veronikával, Bukovszky Lászlóval és Simon Attilával.

A kötetről:

Kassa Trianon előtti utolsó magyar kormánybiztos-főispánja, Molnár Miklós történelmünk méltatlanul elfeledett alakja, akinek érdemeit saját korában Kassa magyarság mellett a várost megszálló csehszlovák állam képviselői is elismerték és méltatták. Molnár mintegy 20 évvel az 1918/1920-as államfordulatot követően hat kéziratos kötetben írta meg a kassai államfordulat eseményeit, páratan történelmi forrást hagyva ezzel az utókorra. Kötetünk neki és művének állít emléket.

A könyvbemutató a Fórum Kisebbségkutató Intézet illetve Lendület-Trianon 100 Kutatócsoport facebook oldalán követhető. A közvetítés  2020. december 8-án (kedden) 17.30 órakor indul.

https://www.facebook.com/foruminst

https://www.facebook.com/Trianon100

A rendezvényen készült felvétel a későbbiekben elérhető lesz a Fórum Kisebbségkutató Intézet honlapján is.

Megtisztelő jelenlétükre az online térben is számítunk!

Dátum2020-12-08
HelymutatóFórum Kisebbségkutató Intézet székháza
RendezőFórum Kisebbségkutató Intézet
TársrendezőLendület-Trianon 100 Kutatócsoport
RészlegFórum Kisebbségkutató Intézet
Történeti Kutatások Részlege