A Bibliotheca Hungaricáról Kassán – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

A Bibliotheca Hungaricáról Kassán

Roncz Melinda, a BH igazgatója képviselte intézetünket a könyvtárosok kassai szakmai tanácskozásán, melyen rajta kívül előadott Dancs Szabolcs (OSZK, Budapest), Pethő Andrea (SZTA, Pozsony), Tegdes Egyházi Dóra (a SZMKE elnöke), Hujdič Tibor olvasás-népszerűsítő és Szeghy András (Kassai Állami Tudományos Könyvtár). A workshopokat Szabó Eszter és Szécsényi Orsolya (Bródy Sándor Könyvtár, Eger), valamint Kálócz László drámatanár (Vekker Műhely) tartotta.

Mi mindent gyűjt a Fórum Intézet szakkönyvtára? Milyen tartalmakat találunk 2023-ban az adatbank.sk oldalán? Milyen fórumokon keresztül értesülhetünk a könyvtár újdonságairól? Egyebek között ezekre a kérdésekre adott választ Roncz Melinda #mindentgyűjtünk – A Bibliotheca Hungarica és a Szlovákiai Magyar Adatbank címmel tartott előadása az Egy hajóban – A Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesületének (SZMKE) szakmai napján. A többnapos rendezvény keretében a résztvevők városnézésen és könyvtárlátogatásokon is részt vehettek.

Dátum2023-09-17 – 2023-09-19
HelymutatóKassa, Kassai Állami Tudományos Könyvtár
RendezőA Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesülete
RésztvevőkRoncz Melinda
RészlegBibliotheca Hungarica

    Kapcsolódó bejegyzések

    Konferencia az Etnológiai Központban
    Határ-érték – Frontier Value – Záró konferencia
    Szlovákiai magyar digitális könyvtár