Dunaszerdahely idegenforgalma és fejlesztési lehetőségei – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

Dunaszerdahely idegenforgalma és fejlesztési lehetőségei

Dunaszerdahely idegenforgalma és fejlesztési lehetőségei

A turizmus az egyik legdinamikusabban fejlődő "iparág", mely számos régió életében döntő jelentőséggel bír. Dunaszerdahely a dél-szlovákiai régió legdinamikusabban fejlődő turisztikai központjának tekinthető, az elmúlt fél évszázadban a város idegenforgalmi vonzerejének köszönhetően a város életében meghatározó ágazattá vált a vendéglátóipar.
A turisztikai vonzerő kutatása a szlovákiai magyar tudományos élet egyik legfehérebb területe, egyetlen egy említést érdemlő kutatás sem valósult meg az elmúlt évtizedekben, holott a dél-szlovákiai régiók társadalmi-gazdasági felemelkedésében meghatározó szereppel bírhat az idegenforgalom. A Dunaszerdahely idegenforgalma és fejlesztési lehetőségei c. kutatás a felvázolt szükségletre reagálva valósul meg, melynek során a kutatás kimenetei mintául szolgálhatnak az ország más régióiban is hasonló kutatás megvalósítására.

A turisztikai potenciál természeti, társadalmi, kulturális és gazdasági környezetének vizsgálata, SWOT analízis, versenytárs-elemzés, pozicionálás Dunaszerdahely városára vonatkozólag.

CímkézveKutatás
Kezdés éve2009-01
Befejezés éve2009-12
RészlegDunaszerdahely idegenforgalma és fejlesztési lehetőségei
ProgramvezetőLelkes Gábor
Idei terv

A szlovákiai turisztikai tervezési és fejlesztési dokumentumok elemzése

– Dunaszerdahely városának idegenforgalmi pozicionálása

– Dunaszerdahely városával kapcsolatos régiófejlesztési dokumentumok in-depth elemzése

– Dunaszerdahely idegenforgalmi vonzerejének bemutatása

– Dunaszerdahely idegenforgalmi fejlődési lehetőségeinek bemutatása