Digitális könyvtárak szakmai konferenciája – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

Digitális könyvtárak szakmai konferenciája

Digitális könyvtárak szakmai konferenciája
Somorja – A Fórum Kisebbségkutató Intézet és a győri Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér közös rendezésében került sor 2013. április 23-án a BiblioNet projekt keretében megrendezett Digitális könyvtárak szakmai konferenciára.
A határon átnyúló együttműködési projekt keretében megrendezett találkozón Szívósné Vásárhelyi Zsuzsanna magyar nyelv és irodalom tanár tartott előadást az olvasás, értés megértés, szövegértési fejlesztések témában. Betekintést kaphattunk továbbá a szlovákiai magyar sajtótermékek bibliográfiai feldolgozásáról, valamint a Szlovák Nemzeti Könyvtár digitalizálási projektjéről Bereck Zsuzsanna előadásában. Nagy Attila helytörténész ismertette a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek adattár munkáját, valamint a digitalizáció szerepét a helytörténet-kutatásban. A konferencián Konkoly László ismertette a Szlovákiai Magyar Adatbank felhasználási lehetőségeit a határ mindkét oldaláról.
A találkozó végén egy felhívás hangzott el a közelgő Dunán innen – Dunán túl című online vetélkedőre, amely 2013. május 2-án indul a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér honlapján, a KITUD Portálon.

Dátum2013-04-23 – 2013-04-23
HelymutatóFórum intézet, konferencia terem
RészlegBibliotheca Hungarica