Dunán innen – Dunán túl. Határon átnyúló online vetélkedő – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

Dunán innen – Dunán túl. Határon átnyúló online vetélkedő

A győri Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér, valamint a somorjai Fórum Kisebbségkutató Intézet a „BiblioNet: Könyvtárak közötti együttműködés” című, HUSK/1101/1.7.1./0137 azonosító számú projekt keretében Dunán innen – Dunán túl címmel határon átnyúló online vetélkedőt szervez.

Az öt fordulós vetélkedőn két fős csapatok tagjaként bárki részt vehet, a határ mindkét oldaláról, nemre, korra, foglalkozásra, nemzetiségi hovatartozásra való tekintet nélkül. Akár családon belül is alakíthatók csapatok: szülő és gyermek, nagyszülő és unoka is alkothat csapatot, egyesítve ismereteiket, felkészültségüket.

A vetélkedő célja: a Kisalföld és a Csallóköz természeti, történeti, néprajzi, irodalmi és művészeti értékeinek megismerése. Az öt forduló során megoldandó kérdések tematikáját a felsorolt öt témakör adja.

A vetélkedő regisztrációhoz kötött. A két fős csapatok regisztrálásának határideje: 2013. május 2 – május 8. Aki később szeretne regisztrálni, már nem vehet részt a versenyben, mert a versenyzőknek mind az 5 forduló feladatsorát ki kell tölteni.

Az egyes feladatsorok a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér honlapján, a KITUD Portálon: http://kitud.kkmk.hu/web/vetelkedo címen lesznek elérhetők. Ugyanitt lehet a vetélkedővel kapcsolatos ismeretekről részletesebben tájékozódni, a csapatokat regisztrálni, a feladatokat megoldani, majd a vetélkedő lezárása után a csapat eredményéről tájékozódni.

Kitöltési időszak: a megjelölt napon 0 órától 24 óráig.

  1. forduló: május 2-május 8.
  2. forduló: május 9.-május 15.
  3. forduló: május 16.-május 22,
  4. forduló: május 23.-május 29.
  5. forduló: május 30.-június 5.

Eredménynézési időszak: 2013. június 6-12.

A vetélkedő lezárása után az összességében legjobban szereplő csapatok tagjai egynapos határon átnyúló kiránduláson vehetnek részt, melynek keretében szeretnénk a vetélkedő során érintett nevezetességek némelyikét felkeresni, közelebbről is megismerni.

 A kirándulás tervezett időpontja: 2013. június 15.

Reméljük, Önöket is résztvevőként köszönthetjük közös vetélkedőnkön!

 

Fontos tudnivalók a vetélkedőhöz

A regisztráció menete:

A jobb felső sarokban a regisztráció gombra kattintva megtalálja a regisztrációhoz szükséges legfontosabb információkat.

Sikeres regisztráció után http://kitud.kkmk.hu oldalon az Online vetélkedő menüpontban a Versenyekre kattintva érheti el az aktuális vetélkedő feladatait.

A versenyzést a regisztrálok gombra kattintva indíthatja el. A vetélkedő indítása előtt a Válasszon intézményt mezőben vagy Magyarországot vagy Szlovákiát kell kiválasztani, attól függően, ki melyik országból jelentkezik a vetélkedőre. A másik félnek ugyanígy be kell regisztrálni.

A vetélkedőre 2 fős csapatok nevezhetnek be.

A csapatképzés menete:

Az egyik félnek létre kell hoznia egy csapatot. A http://kitud.kkmk.hu/web/vetelkedo, Verseny sorában Bejelentezés: belépési azonosító az e-mail cím, a jelszó pedig amit a bejelentkezésnél megadtunk, Regisztrálok gombra kell kattintani. Új csapatot akarunk létrehozni, akkor az „Új csapat létrehozása” gombra kattintunk. Ezután a megjelenő ablakba meg kell adnunk a csapatunk nevét. Ha ezt megadtuk, ezzel létrehoztunk egy csapatot, amelynek mi lettünk a kezelője. Kijelentkezés a jobb felső sarokban és várom a párom bejelentkezését a csapatomba.  Aki csapattagként szeretne jelentkezni a vetélkedőre, annak http://kitud.kkmk.hu/web/vetelkedo, Verseny sorában Bejelentkezés, kitölteni majd a Regisztrálok gombra kattintva megjelenik egy táblázat a csapatok nevével és a „Jelentkezés a csapatba” gomb megnyomásával  jelzi a csapat kezelőjének jelentkezési szándékát. Erről a műveletről mindegyik fél e-mailben kap értesítést. A csapat kezelőjének újra fel kell menni a honlapra, és el kell fogadni vagy elutasítani a jelentkezéseket. Amíg nincs elfogadva a jelentkezés, illetve amíg nincs meg a csapat létszáma (2), addig nem lehet kitölteni a vetélkedőt.

Fontos tudnivalók a feladatok kitöltéséhez:

A versenyt a bejelentkezés után a csapatkapitány a kitölt gombra kattintva kezdheti el a megoldást, ami nincs időhöz kötve (1 hét áll rendelkezésre egy forduló kérdéseinek megválaszolására).

A program csak akkor enged tovább a következő feladathoz, ha kitöltötte a választ. Egy-egy fordulón belül a már kitöltött feladatokhoz menet közben is vissza lehet térni, és módosítani lehet a válaszokon az utolsó feladat befejezéséig. Ha rákattintunk a befejezés gombra, akkor már nem lehet módosítani.

Értékeléskor a párosító kérdéstípusoknál feladatonként nincsenek részpontszámok!

Az egyes kérdéseket alaposan át kell olvasni, mert előfordul, hogy a feladat kitöltésének módjára vonatkozó információkat is tartalmaznak!

A vetélkedővel kapcsolatos észrevételeit, kérdéseit a bugar@foruminst.sk, vagy a bereck@foruminst.sk címre küldheti el, vagy a 031/5902797-es telefonszámon érdeklődhet a Fórum Kisebbségkutató Intézetben.

Az elért pontszámokról, a helyes válaszokról a verseny lezárulása után az „Eredménynézési időszakban” tájékozódhat az online vetélkedő oldalán az „eredmények” menüpont alatt.