„A győzelem ára.” Nemzetközi konferencia a Szlovákiából és a szomszédos országokból 1944/1945-ben a szovjet munkatáborokba elhurcoltak emlékére. – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

„A győzelem ára.” Nemzetközi konferencia a Szlovákiából és a szomszédos országokból 1944/1945-ben a szovjet munkatáborokba elhurcoltak emlékére.

A Fórum Kisebbségkutató Intézet és a Kassai P. J. Šafárik Egyetem történelem tanszékének rendezésében 2016. november 24-én nemzetközi tudományos konferencia zajlott a kassai egyetem dísztermében, amelynek témáját a Szlovákiából és a szomszédos országokból 1944/1945-ben a szovjet munkatáborokba való elhurcolások jelentették. A konferencián négy ország, Szlovákia, Magyarország, Lengyelország és Ukrajna szakemberei vitatták meg a témát, s tartottak nagy érdeklődésre számot tartó előadásokat. Intézetünket a konferencia szakmai programjában Simon Attila képviselte, aki a szlovákiai magyarok elhurcolása és a csehszlovák diplomácia címmel tartott előadást.

A konferencián elhangzott előadásokat megtekinthetik a következő oldalakon: A győzelem ára (1. rész), A győzelem ára (2. rész)

Tovább a galériára >>>

Dátum2016-11-24
HelymutatóKassa
RendezőFórum Kisebbségkutató Intézet
TársrendezőKassai P. J. Šafárik Egyetem
RészlegFórum Kisebbségkutató Intézet