Nagy siker a Folyóiratok Éjszakáján – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

Nagy siker a Folyóiratok Éjszakáján

A Folyóiratok Éjszakája című rendezvény annyiban hasonlított az Ünnepi Könyvhétre, hogy itt is asztalokon sorakozott a sok-sok friss és régebbi kiadvány: az asztalok mögött szerzők és kiadói műhelyek kínálták a portékájukat, szemben velük pedig a könyvheti napokat is meghazudtoló érdeklődő sokaság. Annyiban más volt viszont, hogy a legtöbb olvasnivaló itt ingyen vagy jelképes áron elvihető volt. Arról nem is szólva, hogy a helyszínt a kívül-belül pazar Iparművészeti Múzeum szolgáltatta.

A több mint száz folyóirat közt a Fórum Társadalomtudományi Szemle is terítékre került, s minden példánya gazdára talált. A fórumosok persze a lapon kívül a kisebbségi társadalomtudományt és eredményeit is igyekeztek lehetőség szerint bemutatni. A szlovákiai magyar lapok közül egyedül a Fórum kért és kapott húszpercnyi bemutatkozást, erre a múzeum Díszterében került sor. Túlzás nélkül elmondható, hogy a jó szervezésnek és a jó lapoknak köszönhetően felejthetetlen nagy kaland volt a szombaton délután kettőtől éjjel kettőig tartó folyóiratszemle.

Dátum2015-06-20 – 2015-06-21
HelymutatóBudapest, Iparművészeti Múzeum, Üllői út 33–37.
RendezőIparművészeti Múzeum
RésztvevőkLampl Zsuzsanna, Hunčík Péter, Roncz Melinda, Csanda Gábor
RészlegFórum Kisebbségkutató Intézet