A Learning for Peace projekt első nemzetközi workshopja – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

A Learning for Peace projekt első nemzetközi workshopja

A Sigmund Freud Egyetem adott otthont 2023. március 23-án az ERASMUS+ Learning for Peace projekt első nemzetközi workshopjának, melynek célja tapasztalatcsere volt az oral history gyűjtések terén, valamint lehetőségek keresése a gyűjtemények felhasználására az oktatási programokban. Az eseményen résztvevők Ausztriából, Szlovákiából és Magyarországról érkeztek.

Az egynapos eseményen a résztvevők röviden bemutatták saját tevékenységüket és tapasztalataikat, majd csoportokra osztva dolgoztak azon, hogy felvázoljanak olyan ötleteket és javaslatokat, amelyek elősegítik az oral history gyűjtések felhasználását az oktatásban. A workshop során számos témakört érintettek, mint például az interjútechnikákat, az adatgyűjtést és feldolgozást, valamint a hozzáférhetőséget.

Az oral history olyan történeteket tartalmaz, amelyek az emberek személyes élményeire és tapasztalataira épülnek, és nagyon hasznosak lehetnek az oktatásban a béke és a konfliktuskezelés témájában. Az oral history gyűjtések felhasználása segíthet az embereknek jobban megérteni a múlt eseményeit és azok hatásait a jelenre és a jövőre.

Az ERASMUS+ Learning for Peace projekt az Európai Unió által támogatott, egyéves program, amely arra keresi a választ, hogyan felhasználhatók az oral history gyűjtemények az oktatásban és képzésekben, a béke és a konfliktuskezelés témájában. A találkozó alatt összegyűjtött információkat, ötleteket és javaslatokat a következő workshopon oktatási szakembereknek és tananyagkészítőknek prezentáljuk majd és fejlesztjük tovább Somorján, május végén.

Dátum2023-03-23
HelymutatóBécs, Sigmund Freud Egyetem
RésztvevőkKörös Zoltán, Lelovics Andrea
RészlegFórum Kisebbségkutató Intézet