Megjelent a Fórum Társadalomtudományi Szemle idei második száma – Fórum Kisebbségkutató Intézet | Fórum inštitút pre výskum menšín | Forum Minority Research Institute

Megjelent a Fórum Társadalomtudományi Szemle idei második száma

A tartalomból: Fedinec Csilla a nemzeti kisebbségekről szóló új ukrajnai törvényt elemzi; Maruszics Erik tanulmányának tárgya az 1938 és 1944 közötti Ung vármegyei nyilasmozgalom; Svetluša Surová a szlovákiai kisebbségi kormányhivatal által kidolgozott, a nemzeti kisebbségekről szóló készülő törvényt vizsgálja; Kotics József tanulmányának témája: a romákkal való együttélés mintázatai a Kárpát-medencében; Ötvös Anna pedig egy Grosschmid Géza által 1919-ben írt levelét mutatja be. A Sas Andor-összeállításban Misad Katalin és Csehy Zoltán tanulmánya olvasható, valamint Sasnak egy 1916-ban megjelent írása (Az orosz veszedelem – irodalmunk tükrében). Műhely rovatunkban Szarka László a szlovákiai és a magyarországi kisebbségkutatási folyóiratokat szemlézi.

A publikáció nyomtatott változata megvásárolható a Fórum Intézet székházában, illetve megrendelhető a forumeshop.sk oldalról. A folyóirat lapszámainak pdf-je szabadon hozzáférhető a https://forumszemle.eu/ oldalon.